Ontwaken doe je niet alleen uit een diepe en verkwikkende slaap maar kan ook gebeuren na een trauma van bijvoorbeeld een scheiding, het verlies van een dierbare of een burn-out.
Ontwaken komt vaak na een periode van ‘slapen’: niet bewust zijn en mee gaan in de stroom van werk-huishouden-vriendenkring etc. Na de periode van ‘rust’ is er vaak iets dat ‘triggert’ waardoor je een punt bereikt en zeker weet: zo wil ik het niet langer. Ik heb er op deze manier geen plezier meer in. Zo kom ik niet tot mijn recht. Je wilt iets veranderen maar je weet niet hoe
Veranderen is moeilijk. We zijn als mensen gewoontedieren en willen niet graag iets anders. Elke situatie levert je iets op. Anders zou je er niet aan vasthouden.
In de praktijk krijg ik vaak te maken met mensen die bezig zijn met hun verander- of transformatieproces. Je bent bijvoorbeeld ziek geworden en moet daarmee leren dealen. Want hoe ga je daarmee om? Wat heb je nodig om je weer prettig te voelen?
Of je zit een scheiding en daar zit in een rouwproces aan vast. Wat heb je nodig op dit moment? Het ontrafelen van jouw pijnpunt of het achterhalen wat de kern van jouw pijn is, daar help ik je graag mee. Het allemaal voor jou op een rijtje krijgen en vooral ook: hoe je het kunt loslaten .
Wat doet jou ontwaken? Wat heb jij nodig om je levend te voelen? Welke situaties van vroeger houd vast waardoor je er nu nog steeds last van hebt? Kortom: waarin ben je blijven hangen waardoor je niet voldoende in het hier en nu kunt leven?
Daar waar in de reguliere gezondheidszorg een consult vluchtig en oppervlakkig is, neemt Kitty uitgebreid de tijd en heeft echt oor voor je. Ze kijkt niet alleen naar een op zich staande klacht, maar naar het geheel. Ondanks mijn initiële scepsis hielp ze mij in 2 maanden van een kwaal af die ik al een tijd had en waarvan de huisarts zei “dat ik er maar mee moest leren leven”. Ook op andere vlakken heeft ze me heel goed kunnen helpen. Kitty: ik ben dankbaar dat ik je heb leren kennen!
Joshua